Tejfölös krumplifőzelék recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Egyszerű krumplifőzelék tejfölös habarással.
- 1 kg krumpli
- 1 teáskanál ételízesítő
- só
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl tejföl
Elkészítés
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Ezután addig főzzük, még a krumpli teljesen puhára fől.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, majd adjunk hozzá egy kevés főzőlevet, és szintén keverjük simára.
Ezután a tejfölös-lisztes keveréket öntsük a krumplira, majd állandó keverés mellett, addig főzzük, még besűrűsödik a főzelék. Közben ízlés szerint kicsit nyomkodjuk össze a krumplit.
Tálaláskor a főzelék mellé ízlés szerint kínálhatunk pörköltet, sült húst, fasírozottat.........
Tejfölös krumplifőzelék recepthez kapcsolódó receptek
Tejfölös krumplifőzelék
Egyszerű krumplifőzelék tejfölös habarással.