Tejfölös krumplifőzelék recept

Tejfölös krumplifőzelék
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2376

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű krumplifőzelék tejfölös habarással.

2 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Ezután addig főzzük, még a krumpli teljesen puhára fől.

A lisztet keverjük simára a tejföllel, majd adjunk hozzá egy kevés főzőlevet, és szintén keverjük simára.

Ezután a tejfölös-lisztes keveréket öntsük a krumplira, majd állandó keverés mellett, addig főzzük, még besűrűsödik a főzelék. Közben ízlés szerint kicsit nyomkodjuk össze a krumplit.

Tálaláskor a főzelék mellé ízlés szerint kínálhatunk pörköltet, sült húst, fasírozottat.........


Tejfölös krumplifőzelék recepthez kapcsolódó receptek

Tejfölös krumplifőzelék

Tejfölös krumplifőzelék

Egyszerű krumplifőzelék tejfölös habarással.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés