Tejfölös medvehagyma krémleves

Tejfölös medvehagyma krémleves

A medvehagymát nem tudom megunni. Nagy kedvenc lett. A medvehagyma és a snidling a többi "rokon"-nal együtt nagyon finom ízt kölcsönöz a levesnek, a sajt pedig megkoronázza ezt az ízvilágot.

4 személyre

  • 1 csokor medvehagyma
  • 0.5 csokor snidling (metélőhagyma)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 szál vékony póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 10 szál petrezselyemlevél
  • 2 db burgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db csirkehúsleveskocka
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 liter víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.

A hagymákat felvágom, a snidlingből néhány szálat félreteszek díszítésnek, olajon és vajon megdinsztelem.

A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a főzőlevével, belemorzsolom a leveskockákat és fűszerezem.

A toastot megpirítom, felkockázom.

Amikor minden megfőtt, hozzáöntöm a bort, a tejszín és a tejfölt. Összeturmixolom.

Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek rá kenyérdarabokat, szórok rá reszelt sajtot és díszítem néhány szál snidlinggel.