Tejfölös medvehagymás gombapaprikás recept

Tejfölös medvehagymás gombapaprikás
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1164

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igyekszem minden magyar ételbe becsempészni a medvehagyma kellemesen pikáns fokhagymára emlékeztető ízét. Szerintem nagyon illik ehhez az ételhez, csak ajánlani tudom! Már kétszer is főztem belőle, mert a család imádja.

4 személyre

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vágott medvehagyma
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só ízlés szerint
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés bors frissen őrölve
  • 1 db kosszarvú paprika enyhén csípős

Elkészítés

Az olajon lepirítjuk a felkockázott hagymát, és a fokhagymát, majd a szeletelt gombát. Fűszerpaprikával, és az ízesítőkkel megszórjuk, majd kevés vízzel felöntjük. A zöldpaprikát is belevágjuk. A zöldekkel megszórjuk, és 10 percig főzzük. A tejfölbe keverjük a lisztet, és besűrítjük vele a gombapaprikást. 1-2 perc kevergetés, és készen is van. Nokedlival tálaljuk.


Tejfölös medvehagymás gombapaprikás recepthez kapcsolódó receptek

Tejfölös medvehagymás gombapaprikás

Tejfölös medvehagymás gombapaprikás

Igyekszem minden magyar ételbe becsempészni a medvehagyma kellemesen pikáns fokhagymára emlékeztető ízét. Szerintem nagyon illik ehhez az ételhez, csak ajánlani tudom! Már kétszer is főztem belőle, mert a család imádja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés