Tejfölös medvehagymás gombapaprikás

Tejfölös medvehagymás gombapaprikás

Igyekszem minden magyar ételbe becsempészni a medvehagyma kellemesen pikáns fokhagymára emlékeztető ízét. Szerintem nagyon illik ehhez az ételhez, csak ajánlani tudom! Már kétszer is főztem belőle, mert a család imádja.

4 személyre

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vágott medvehagyma
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só ízlés szerint
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés bors frissen őrölve
  • 1 db kosszarvú paprika enyhén csípős
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajon lepirítjuk a felkockázott hagymát, és a fokhagymát, majd a szeletelt gombát. Fűszerpaprikával, és az ízesítőkkel megszórjuk, majd kevés vízzel felöntjük. A zöldpaprikát is belevágjuk. A zöldekkel megszórjuk, és 10 percig főzzük. A tejfölbe keverjük a lisztet, és besűrítjük vele a gombapaprikást. 1-2 perc kevergetés, és készen is van. Nokedlival tálaljuk.