Tejkaramellás piskótapuding recept

Tejkaramellás piskótapuding
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1128

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a régi kedvencnek az alacsony zsírtartalmú datolya adja karamellás ízét.

4 személyre

  • 175 g datolya mag nélkül
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 175 g sütőporral kevert fehér liszt
  • 175 g sötét színű nyers nádcukor
  • 50 g 70%-os lágy margarinkrém és egy kevés a kikenéshez
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 kávéskanál vaníliaeszencia
  • 1 evőkanál sötét színű nyers nádcukor
  • 1 evőkanál sárga nádcukorszirup
  • 3 evőkanál zsírszegény joghurt

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C- ra (gázsütő: 4. fokozat). Kenjünk ki vékonyan egy 19 cm- es, négyzet alakú tortasütőt, és béleljük ki az alját sütőpapírral.

Vágjuk durvára a datolyát. Egy lábasban forraljunk fel 200 ml vizet, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 5 percig, amíg a datolya a vizet magába nem szívja. Keverjük hozzá a szódabikarbónát.

Tegyük a lisztet, a cukrot, a margarint, a tojásfehérjét és a vaníliát egy tálba, majd keverjük, amíg besűrűsödik. Vegyítsük hozzá a datolyát, és kanalazzuk az egészet a sütőformába, a tetejét elsimítva. Süssük 35-40 percig.

Az öntethez tegyük a cukrot, a szirupot és a joghurtot egy lábasba, és melegítsük kevergetve, amíg a cukor elolvad és az öntet sima lesz. Vágjuk föl a piskótapudingot négyzet alakú szeletekre, és tálaljuk a rákanalazott öntettel.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1441 kJ (343 kcal),
Szénhidrát 65 g,
Fehérje 6 g,
Zsír 8 g (ebből telített zsír 2 g)


Tejkaramellás piskótapuding

Tejkaramellás piskótapuding

Ennek a régi kedvencnek az alacsony zsírtartalmú datolya adja karamellás ízét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés