Tejkaramellás sport szelet recept
Beküldő: Szepesi Ági Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Könnyen elkészíthető, sütés nélküli desszert :)
- 25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
- 1.5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 0.5 dl rum vagy rumaroma vagy fél dl kávé
A krémhez:
- 3 csomag főzős karamell ízű pudingpor
- 1 liter tej
- 0.5 liter Hulala tejszín
- 4 db nagy Sport Szelet csokoládé
Elkészítés
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.