Tejszínes-csokikrémes torta recept

Tejszínes-csokikrémes torta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
738

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a desszertet nem érdemes kihagyni a karácsonyi menüből. Érdemes kipróbálni! Brutál finom! A piskóta szerű tésztára kétféle csoki réteg van rákenve ... az alsó réteg egy tejszínes étcsokoládékrém, a felső réteg pedig egy tejszínes fehér csokoládékrém. Hmm ... igazi ízorgia! Garantálom, hogy ez a édesség nagy sikert arat a család és a barátok körében, és még olyanok is repetázni fognak, akik abszolút nem esznek édes-krémes sütiket!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 7 dkg ráma margarin (olvasztott)

Étcsokikrém hozzávalói:

  • 18 dkg étcsokoládé
  • 3.5 dl tejszín (cukrászhab)
  • 3 dkg ráma margarin

Fehér csokikrém hozzávalói:

  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 3.5 dl tejszín (cukrászhab)
  • 3 dkg ráma margarin

Elkészítés

Elkészítése: (csatos tortaforma átmérője: 24 cm)

1. Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgákat. A tojássárgákat a cukorral (fehéredésig) jól kikeverjük, majd hozzá keverjük az olvasztott margarint (kihűlt), a sütőporral kevert lisztet, és végül a kemény habbá felvert tojás fehérjét. Óvatosan összekeverjük az egészet.

2. Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába beleöntjük a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon világos aranysárgára sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta, kivesszük hűlni a sütőformából.

3. Az összetördelt étcsokoládét a 1,5 dl tejszínnel és a margarinnal összeolvasztjuk (épphogy csak összeolvadjanak), majd félre tesszük hűlni. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá felverjük és a már kihűlt csokoládét óvatosan belekeverjük.

4. A kihűlt piskótát vissza tesszük a tortaformába és egyenletesen rákenjük az étcsokikrémet. A hűtőbe betesszük addig dermedni, amíg elkészül a fehér csokikrém.

5. A fehér csokoládékrémet ugyanúgy készítjük el, mint az étcsokisat, majd ezt a krémet pedig az étcsokoládékrémre egyenletesen rákenjük.

6. Tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A hűtőben tároljuk.


Tejszínes-csokikrémes torta recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes-csokikrémes torta

Tejszínes-csokikrémes torta

Ezt a desszertet nem érdemes kihagyni a karácsonyi menüből. Érdemes kipróbálni! Brutál finom! A piskóta szerű tésztára kétféle csoki réteg van rákenve ... az alsó réteg egy tejszínes étcsokoládékrém, a felső réteg pedig egy tejszínes…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés