Tejszínes-csokikrémes torta recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Ezt a desszertet nem érdemes kihagyni a karácsonyi menüből. Érdemes kipróbálni! Brutál finom! A piskóta szerű tésztára kétféle csoki réteg van rákenve ... az alsó réteg egy tejszínes étcsokoládékrém, a felső réteg pedig egy tejszínes fehér csokoládékrém. Hmm ... igazi ízorgia! Garantálom, hogy ez a édesség nagy sikert arat a család és a barátok körében, és még olyanok is repetázni fognak, akik abszolút nem esznek édes-krémes sütiket!
A recept hozzávalói ( személyre)
Tészta hozzávalói:
- 15 dkg liszt
- 4 db tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 2 kiskanál sütőpor
- 7 dkg ráma margarin (olvasztott)
Étcsokikrém hozzávalói:
- 18 dkg étcsokoládé
- 3.5 dl tejszín (cukrászhab)
- 3 dkg ráma margarin
Fehér csokikrém hozzávalói:
- 18 dkg fehér csokoládé
- 3.5 dl tejszín (cukrászhab)
- 3 dkg ráma margarin
Elkészítés
Elkészítése: (csatos tortaforma átmérője: 24 cm)
1. Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgákat. A tojássárgákat a cukorral (fehéredésig) jól kikeverjük, majd hozzá keverjük az olvasztott margarint (kihűlt), a sütőporral kevert lisztet, és végül a kemény habbá felvert tojás fehérjét. Óvatosan összekeverjük az egészet.
2. Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába beleöntjük a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon világos aranysárgára sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta, kivesszük hűlni a sütőformából.
3. Az összetördelt étcsokoládét a 1,5 dl tejszínnel és a margarinnal összeolvasztjuk (épphogy csak összeolvadjanak), majd félre tesszük hűlni. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá felverjük és a már kihűlt csokoládét óvatosan belekeverjük.
4. A kihűlt piskótát vissza tesszük a tortaformába és egyenletesen rákenjük az étcsokikrémet. A hűtőbe betesszük addig dermedni, amíg elkészül a fehér csokikrém.
5. A fehér csokoládékrémet ugyanúgy készítjük el, mint az étcsokisat, majd ezt a krémet pedig az étcsokoládékrémre egyenletesen rákenjük.
6. Tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A hűtőben tároljuk.