Tejszínes-csokis leveles tészta

Tejszínes-csokis leveles tészta

Villámgyors vendégváró sütemény.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

35 - 40 darabhoz:

  • 30 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg tejcsokoládés tortabevonó
  • liszt az előkészítéshez
  • sütőpapír

A töltelékhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál átpasszírozott piros színű lekvár (eper, málna, meggy)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A levelestészta-lapokat enyhén belisztezett munkalapon egymás mellé fektetjük, és hagyjuk őket fölengedni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztalapokat egymásra helyezzük, közben – az utolsó kivételével – mindegyiket megszórjuk cukorral.

Az egymásra helyezett tésztalapokat 25 × 40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Ha maradt még cukor, rászórjuk a kinyújtott tésztára.

A tésztalapot a két hosszabbik oldala felől kiindulva, a közepe felé haladva föltekerjük, majd az így kapott dupla tekercset éles késsel 5–7 mm vastag szeletekre vágjuk, amelyek pálmalevelekre emlékeztetnek. A szeleteket a két tepsibe fektetjük, és a forró sütőben, középre tolt rácson, tepsinként 16–18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Közben megolvasztjuk a tortabevonót. A pálmaleveleket kivesszük a sütőből, és süteményesrácson kihűtjük. A sütemények felének két végét tortabevonóba mártjuk, és megvárjuk, amíg a csokoládémáz megszilárdul rajtuk.

A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük. Mielőtt a hab teljesen megkeményedne, beleforgatjuk a lekvárt. (Épp csak annyi lekvárt adjunk hozzá, amennyi rózsaszínűre festi.)

A tejszínhabot habzsákba töltjük, és a csokoládéval be nem vont aprósüteményekre nyomjuk. (Ha nincs habzsákunk, kanállal is rákenhetjük). Minden habos szeletre ráfektetünk egy csokoládés pálmalevelet. Azonnal tálaljuk.

Előkészítés: 25 perc

Sütés tepsinként: 16–18 perc