Tejszínes-kukoricás burgonyaleves recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2297

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 dl tejszín
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 5 dkg húsos baconszalonna vékony szeletekben
  • 4 dl tej
  • 50 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 7.5 dkg sós keksz
  • só, bors

Elkészítés

Hámozzuk, illetve tisztítsuk meg a burgonyát és a hagymát. A hagymát vágjuk apróra, a burgonyát kockázzuk fel. Forrósítsuk fel az olajat egy lábosban, és pirítsuk benne a hagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, és pirítsuk együtt még 3 percig, kevergetve, hogy a burgonya minden oldalról megpiruljon. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, és főzzük alacsony hőfokon kb. 20 percig.

Közben öntsük le a kukoricáról a levét, öblítsük és csöpögtessük jól le. Tördeljük szét a kekszet, és egy tálban 5 percre áztassuk be a tejbe.

Vegyük ki a lábosból a burgonya felét, a többit pürésítsük. Tegyük vissza a darabos burgonyát a lábosba, adjuk hozzá a kukoricát, a kekszmorzsát a tejjel együtt, valamint a tejszínt. Főzzük az egészet alacsony hőfokon még kb. 5 percig. Közben vágjuk a szalonnát apró kockákra, s egy teflonbevonatú serpenyőben süssük ropogósra. Sózzuk, borsozzuk a levest. Osszuk el négy tányérba, és szórjuk rá a szalonnakockákat és a petrezselymet. Forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 485 kcal (2022 kJ), 15 g fehérje, 20 g zsír, 61 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés