Tejszínes-kurkumás csirkecombok recept

Tejszínes-kurkumás csirkecombok

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
26

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hétvégén ezt a pikáns ebédet készítettem ... tejszínes-kurkumás csirkecombokat. Könnyen és gyorsan elkészíthető, szinte bármilyen körettel is nagyon finom tud lenni. Én orsótésztát főztem ki hozzá. Kurkuma fantasztikus ízvilágot kölcsönöz a húsnak. Megosztom veletek én hogyan készítettem el ... érdemes kipróbálni!
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • csirkecomb (felső)
  • étolaj
  • egy fej vöröshagyma
  • paradicsom (3-4 db)
  • kurkuma (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 200 ml főzőtejszín
  • apróra vágott kapor (ízlés szerint)

Elkészítés

Elkészítés:

1. Először a csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, majd megsózzuk. Hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre felvágjuk, és a paradicsomot pedig nagyobb kockákra.

2. Kevés olajon megdinszteljük a felvágott hagymát, majd beletesszük a kicsontozott csirkecombokat és fehéredésig mindkét oldalán átsütjük, kevés vízzel felöntjük. Utána ízesítjük sóval, őrölt borssal, és kurkumával.

3. Fedő alatt készre főzzük (puhára), de előtte 5-10 perccel még ráöntjük a főzőtejszínt, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és az apróra vágott kaprot, kevergetjük míg végleg elkészül.


Tejszínes-kurkumás csirkecombok

Tejszínes-kurkumás csirkecombok

Hétvégén ezt a pikáns ebédet készítettem ... tejszínes-kurkumás csirkecombokat. Könnyen és gyorsan elkészíthető, szinte bármilyen körettel is nagyon finom tud lenni. Én orsótésztát főztem ki hozzá. Kurkuma fantasztikus ízvilágot kölcsönöz…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés