Tejszínes-mazsolás kalácsfelfújt

Tejszínes-mazsolás kalácsfelfújt

Ha maradt egy kis kalács, ne dobd ki, inkább csinálj belőle kalácsfelfújtat!

4 személyre

  • 40 dkg szikkadt kalács
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 5 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 db citrom reszelt héja (elmaradhat)
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A szóráshoz:

  • 1 marék mazsola
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kivajazzuk, zsemlemorzsával vagy kekszmorzsával beszórjuk.

A pékárut falatnyi kockákra daraboljuk, és szórjuk bele a tepsibe, majd öntsük le langyos tej és tejszín keverékével.

A vajat kicsit olvasszuk meg és keverjük ki a mézzel, tojással.

A lisztet a sütőporral, sóval, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával keverjük el.

Most az egészet keverjük egybe, a cukros tojást és a lisztes keveréket.

Ezt a keveréket öntsük a tepsiben lévő pékárura, majd süssük kb. 30 percig.

Az utolsó 10 percben vegyük ki, és szórjuk meg mazsolával és a fehéjas cukorral, és így süssük tovább.

Házi lekvárral, vaníliaöntettel kínálhatjuk.