Tejszínes-rucolás rizottó recept

Tejszínes-rucolás rizottó

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2205

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kirukkoltunk egy mesés rizottóval!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 liter zöldségalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • 35 dkg rizs
  • 5 evőkanál száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1.5 evőkanál reszelt parmezán + a tálaláshoz
  • 2 marék rucola
  • só, bors

Elkészítés

Az alaplét felforraljuk. Az apróra vágott hagymát a vajon 5 percig pároljuk, majd hozzákeverjük a rizst.

Hozzáöntjük a bort és addig főzzük, míg el nem párolog, majd felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. Ahogy elfő, folyamatosan utántöltjük (csak annyi alaplét használjunk egyszerre, amennyi a rizst ellepi!). A rizst 18-20 perc alatt puhára főzzük.

Néhány perccel a befejezés előtt hozzákeverjük a tejszínt és a parmezánt, beleszórjuk a rucolát, majd sózzuk, borsozzuk.

Előmelegített tányéron, parmezánnal megszórva tálaljuk.


Tejszínes-rucolás rizottó recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes-rucolás rizottó

Tejszínes-rucolás rizottó

Kirukkoltunk egy mesés rizottóval!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés