Tejszínes, fűszeres laskagomba ragu, vajas penne tésztán recept

Tejszínes, fűszeres laskagomba ragu, vajas penne tésztán
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
6664

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt, a saját receptet már régóta szerettem volna feltenni, de nálunk nem lehet az üzletben ilyen gombát kapni. Most sikerült hozzájutni. Így megosztom az elkészítését. Tejszínes, fűszeres gombaragu recept tésztával

4 személyre

  • 30 dkg laskagomba, vagy barna sampinyon gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd dundi fokhagyma
  • só, fehér őrölt bors
  • petrezselyem zöldje
  • 4 dl tejszín, vagy tejföl
  • olaj, vaj, vagy margarin
  • 1 csomag penne tészta

Elkészítés

Megtisztítjuk a hagymákat, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Rátesszük a tisztított, felszeletelt gombát, és addig pároljuk, míg a vizét el nem főtte. Tehát zsírjára sütjük. Ekkor rákerülnek a fűszerek: só, ízlés szerint, bors, petrezselyem apróra vágva. Felöntjük a tejszínnel, vagy a tejföllel. Én már mind a kétféleképpen készítettem, mindkettő finom.

Amikor tejszínnel készül, akkor teszek bele egy evőkanál ételsűrítőt. Ezután belenyomjuk a fokhagymákat, és egyet rottyantunk rajta. Így kész!

Közben olajos, sós vízben kifőzzük a penne tésztát, és az olvasztott vajra szedjük, összekeverjük.

Tálaláskor erre a tésztára merjük a gombaragut!

Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Tejszínes, fűszeres laskagomba ragu, vajas penne tésztán recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes, fűszeres laskagomba ragu, vajas penne tésztán

Tejszínes, fűszeres laskagomba ragu, vajas penne tésztán

Ezt, a saját receptet már régóta szerettem volna feltenni, de nálunk nem lehet az üzletben ilyen gombát kapni. Most sikerült hozzájutni. Így megosztom az elkészítését. Tejszínes, fűszeres gombaragu recept tésztával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés