Tejszínes, gombás fusilli tészta recept
Beküldő: Hobbychef Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. Íme:
- 25 dkg fusilli tészta
- 35 dkg csiperke gomba
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 4 db chili paprika
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- olívaolaj
- 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát..
Közeben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm.
Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort. Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, felrottyantom.
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, rászórom a reszelt sajtot, s díszítem medvehagyma levéllel és virággal.
Fehér bort iszom hozzá.
Tejszínes, gombás fusilli tészta recepthez kapcsolódó receptek
Tejszínes, gombás fusilli tészta
Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. Íme: