Tejszínes, gombás fusilli tészta recept

Tejszínes, gombás fusilli tészta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1343

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. Íme:

3 személyre

  • 25 dkg fusilli tészta
  • 35 dkg csiperke gomba
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 4 db chili paprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • olívaolaj
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.

Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát..

Közeben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm.

Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort. Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, felrottyantom.

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, rászórom a reszelt sajtot, s díszítem medvehagyma levéllel és virággal.

Fehér bort iszom hozzá.


Tejszínes, gombás fusilli tészta recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes, gombás fusilli tészta

Tejszínes, gombás fusilli tészta

Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. Íme:

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés