Tejszínes, hagymás rakott karaj recept

Tejszínes, hagymás rakott karaj
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kautz József

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5147

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom és laktató egytálétel.

6 személyre

  • 6 szelet csont nélküli karaj
  • 1.5 kg burgonya
  • 7 fej vöröshagyma
  • 2.5 evőkanál mustár
  • 3 dl főzőtejszín
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • őrölt bors
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint.

A hagymákat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és karikákra szedjük.

A karajszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és vajon megsütjük.

Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, rátesszük a mustárt és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, 6-8 percet dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.

Egy tepsi aljára terítjük a burgonyát, megszórjuk petrezselyemzölddel. Rátesszük a karajszeleteket, ráhalmozzuk a tejszínes hagymát, megszórjuk reszelt sajttal és légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Tejszínes, hagymás rakott karaj recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes, hagymás rakott karaj

Tejszínes, hagymás rakott karaj

Finom és laktató egytálétel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés