Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu recept
Beküldő: Kautz József Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Egy gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora
- 50 dkg csirkemell filé
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 20 dkg bacon kockázva
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg tömlős krémsajt
- só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál őrölt fehér bors
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágtam.
A csirkemell csíkokat egy kevés olajon, nagy lángon hirtelen átsütöttem.
Egy serpenyőben kipirítottam a bacont, megdinszteltem rajta a vöröshagymát. Rátettem a csirkemellcsíkokat, ízesítettem sóval, őrölt fehér borssal, és rászórtam az apróra vágott fokhagymát. Négy-öt percet együtt pirítottam, majd felöntöttem a tejszínnel. Hozzáadtam a krémsajtot és reszelt sajtot, a tejföllel elkevert mustárt és addig pároltam, míg besűrűsödött mártás sűrűségűre.
Makarónit főztem köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu recepthez kapcsolódó receptek
Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu
Egy gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora