Tejszínes, zöldséges tészta - fehérboros tagliatelle recept

Tejszínes, zöldséges tészta - fehérboros tagliatelle

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1253

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Imádom az olaszos ízeket, ezzel a tésztával hódolok az olasz konyhának.

2 személyre

  • 25 dkg tagliatelle tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 1 db chili
  • olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 levél bazsalikom
  • 1 db bazsalikom csúcs
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 marék madársaláta
  • 10 szem száras caprigyümölcs
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon dinsztelem, majd hozzáadom a paprikákat, paradicsomot, gombát, capőrigyümölcsöt is. Fűszerezem.

Közben a tésztát al dente megfőzöm sós vízben. A bazsalikomot, petrezselyem és zellerlevelet, madársalátát aprítom. A parmezánt forgácsokká reszelem.

Amikor már a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, az aprított zöld leveleket, felrottyantom. Hozzákeverem a leszűrt tésztát.

Tálaláskor szórok rá a parmezánból, s díszítem egy bazsalikom csúccsal.


Tejszínes, zöldséges tészta - fehérboros tagliatelle recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes, zöldséges tészta - fehérboros tagliatelle

Tejszínes, zöldséges tészta - fehérboros tagliatelle

Imádom az olaszos ízeket, ezzel a tésztával hódolok az olasz konyhának.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés