Tejszínes csibecomb recept

Tejszínes csibecomb
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
19680

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A megmaradt ízes szaft önmagában is nagyon finom puha kenyérre kenve, vagy másnap a leves után, főtt tésztával összeforgatva.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db csirkecomb
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál sómentes sültcsirke fűszerpác
  • 3 dl tejszín
  • 1 pohár görög joghurt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 3 mokkáskanál ételízesítő vagy só
  • törött bors
  • 0.5 csokor petrezselyem

Elkészítés

Az olajjal elkevert fűszerpáccal alaposan bekenjük az alaposan megmosott, bőrös csibecombokat, és hűtőszekrényben minél több ideig állni hagyjuk. Elkeverjük a tejszínt a yoghurttal, belereszeljük a sajtokat, delikáttal, frissen őrölt borssal fűszerezzük. A csirkecombokat bőrével lefelé a páclével együtt sütőedénybe helyezzük, ráöntjük a tejszínes keveréket.

Hideg sütőbe tesszük, 170 fokra állítva 40 perc alatt készre sül. Félidőben, 25 perc múlva megfordítjuk a combokat. Friss petrezselyemlevélkékkel megszórva polenta, nokedli, kifőtt tészta vagy rizs társaságában tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Tejszínes csibecomb recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes csibecomb

Tejszínes csibecomb

A megmaradt ízes szaft önmagában is nagyon finom puha kenyérre kenve, vagy másnap a leves után, főtt tésztával összeforgatva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés