Tejszínes csirke kapribogyóval recept

Tejszínes csirke kapribogyóval
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1522

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű gyors étel, és kiadós.

4 személyre

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1.5 dl szárnyas alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 3 teáskanál kapribogyó
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 40 dkg penne

Elkészítés

Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük.

A hagymát apró kockára vágjuk, a szalonnát úgyszintén, és az olajon lepirítjuk őket.

A csirkemelleket feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. Megvárjuk, amíg a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, aztán felöntjük a tejszínnel, húslevessel és a fehérborral.

Forrás előtt hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, kapribogyót, petrezselymet a csipetnyi őrölt bazsalikomot. Amíg felforr, az az idő éppen elég, hogy a csirke átfőjön és lágy, omlós maradjon.

Közben a tésztát bő vízben, sóval, kifőzzük. Tálaljuk a húsos szósszal.


Tejszínes csirke kapribogyóval recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes csirke kapribogyóval

Tejszínes csirke kapribogyóval

Egyszerű gyors étel, és kiadós.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tejszínes csirke kapribogyóval recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2015. december 10. 12345
Kedves REceptvarázs! Kérlek ezt a receptet is tegyék a tésztás közé,mert sajnos az elején elrontottam.Köszi!