Tejszínes gesztenyés krémes recept

Tejszínes gesztenyés krémes
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Erzsó

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
13371

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik legfinomabb süti amit idáig csináltam :)

8 személyre

  • A piskótához:
  • 6 db tojás (nagyobb)
  • 4.5 evőkanál finomliszt
  • 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 kávéskanál vanília aroma
  • 6 evőkanál cukor (kristály)
  • 0.5 csomag sütőpor

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez:

  • 500 gr gesztenyemassza
  • 10 ml rumaroma (vagy sütőrum)
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 8 dl tej
  • 10 dkg vaj (vagy margarin, puha)
  • 1 dl habtejszín (vagy hulala)

A tetejére:

  • 4 dl habtejszín (vagy hulala)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (vagy cukrozott)
  • 1 kávéskanál habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s rögtön levesszük a lángot 150 fokra. Tűpróbáig sütjük.

Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A pudinghoz 3 dl tejben elkeverjük a cukrot és a port, a többi tejet addig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a keveréket, és gyors (kézi habverős) keverés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a vaj felét, és félretesszük dermedni.

A gesztenyét villával összetörjük, beletesszük a vaj másik felét, a tejszínt/Hulalát, a rumaromát, és a kihűlt pudingból belekanalazunk kb. 3-4 evőkanálnyit, hogy jól kenhető, krémes masszát kapjunk.

Ha kész a piskóta és kissé lehűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor vízszintesen kettévágjuk.

Megtöltjük a krémekkel a következőképpen: az alsó lapot megkenjük a gesztenyekrémmel, erre rásimítjuk a vaníliapudingot. Lefedjük a másik lappal, a tetejét pedig a keményre felvert tejszínhabbal/Hulalával zárjuk. (Ha tejszínt használunk, tegyünk hozzá cukrot és habfixálót! A Hulalában mindez már benne van.)

Meghintjük kakaóporral, és akár azonnal fel is vágható, de 20 perc pihenés a hűtőben nem árt neki!!


Tejszínes gesztenyés krémes recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes gesztenyés krémes

Tejszínes gesztenyés krémes

Az egyik legfinomabb süti amit idáig csináltam :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tejszínes gesztenyés krémes recepthez

thumb
vajdamarta - 2014. november 06.
Köszi Erzsó, de ne fájdítsd már a szívemet! Azonnal hozzálátnék, de akkor mi lesz a receptjeim feltöltésével??? Ígérem, ez lesz a hétvégi desszertünk, ha jönnek az Enyéim.
thumb
Receptvarázs - 2014. október 28.
hűű, de guszta!