Tejszínes, gombás csirkecomb barna rizzsel

Tejszínes, gombás csirkecomb barna rizzsel

A tejszínes, gombás csirkecomb receptjét akár csíkokra vágott csirkemellből is elkészíthetjük

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg csirkecomb
  • 25 dkg barna csiperkegomba
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 1 doboz 10%-os főzőtejszín
  • 2 evőkanál ételsűrítő
  • pici só
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • pici őrölt fekete bors
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 1 kávéskanál petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • 25 dkg barna rizs
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A felhevített zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval, majd rátesszük a kettévágott csirkecombot. A hús fehéredéséig tovább pároljuk, gyakori kevergetés mellett, vigyázva, hogy a hagyma meg ne égjen. Felöntjük egy kevés vízzel, úgy háromnegyedéig, beletesszük a gombát, és a húsleveskockát, rászórjuk a fűszereket. Fedő alatt puhára pároljuk. Amennyiben igényli, pótoljuk az elpárolgott levét.

Amikor a hús kellő puha, besűrítjük a tejszínben elkevert ételsűrítővel. Újraforrás után nem főzzük tovább. Közben megfőzzük a barna rizst, a tasakon előírt módon. Nekem egy kissé több idő kellett, hogy puha legyen a rizs (bő háromnegyed óra). Leszűrtem a felesleges vizet, kis állás után ízesítettem egy kevés delikát ételízesítővel, és egy kevés kacsazsírral. Ezzel a rizzsel tálaltam a gombás, tejszínes csirkecombot. Jó étvágyat kívánok hozzá!!