Tejszínes laskagombapörkölt recept

Tejszínes laskagombapörkölt
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
806

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karácsony után készítettem ezt a laskagombából készült paprikás tejszínes tésztát. Az unokám nagyon szereti a gombát, és karácsonyi figurás trikolor tésztát a Lidlben vásároltam hozzá. Hétköznapi ebédre kiváló, bárki könnyedén elkészítheti.

2 személyre

  • 25 dkg laskagomba
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • csipet kakukkfű
  • 1 evőkanál ételsűrítőpor
  • 40 dkg trikolor olasz tészta

Elkészítés

A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.

Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk , beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.

Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt és készre főzzük. Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk. Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük 6 perc alatt aldentére, és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza. Forrón tálaljuk a gombával.


Tejszínes laskagombapörkölt recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes laskagombapörkölt

Tejszínes laskagombapörkölt

Karácsony után készítettem ezt a laskagombából készült paprikás tejszínes tésztát. Az unokám nagyon szereti a gombát, és karácsonyi figurás trikolor tésztát a Lidlben vásároltam hozzá. Hétköznapi ebédre kiváló, bárki könnyedén…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés