Tejszínes meggytorta recept

Tejszínes meggytorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1831

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a meggytorta igazi különlegesség, a tejszínt ugyanis belesütjük a tésztába. Önmagában is tökéletes, ezért külön tejszínhab nélkül kínáljuk!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 1 db citrom
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 0.5 evőkanál rum
  • 10 dkg vaj
  • zsiradék a sütőformához
  • szárazbab a vakonsütéshez

A tetejére:

  • 75 dkg meggy
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg habtejszín vagy főzőtejszín

Elkészítés

A citromot megmossuk, és szárazra töröljük. A héját lereszeljük. A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe egy kis fészket mélyítünk. Beletesszük a cukrot, a tojássárgáját, a rumot, 1/2 teáskanál citromhéjat, valamint 1–2 evőkanál hideg vizet, és összekeverjük a liszttel. A vajat összedaraboljuk, a tálba szórjuk, és az egészet sima tésztávágyúrjuk. Kb. 30 percre behűtjük.

A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A sütőformát kikenjük. Beletöltjük a tésztát, a szélét 2,5 cm magasra hagyjuk. Sütőpapírral letakarjuk, nehezéknek szárazbabot vagy -borsót öntünk rá, és kb. 15 percig sütjük.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Megmossuk és kimagozzuka meggyet, majd egy lábasban, kevés vízben, 1 evőkanál cukorral kb. 4 percig pároljuk. Lecsepegtetjük, és az elősütött tésztalapon szétterítjük.

Kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral és a tejszínnel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan beleforgatjuk a tejszínes keverékbe, majdegyenletesen eloszlatjuk a meggyen. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.


Tejszínes meggytorta recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes meggytorta

Tejszínes meggytorta

Ez a meggytorta igazi különlegesség, a tejszínt ugyanis belesütjük a tésztába. Önmagában is tökéletes, ezért külön tejszínhab nélkül kínáljuk!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés