Tejszínes rebarbarakrém recept

Tejszínes rebarbarakrém
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1863

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rebarbara az egyik legkorábbi tavaszi zöldség. Csak a húsos levélszárait használjuk fel, amelyek június után már nem alkalmasak fogyasztásra.

4 személyre

  • 50 dkg rebarbara
  • 1 db citrom
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 cső fahéj
  • 8 lap zselatin
  • 2.8 dl tejszín
  • 1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés

A rebarbarát szükség esetén hámozzuk meg, öblítsük le,és vágjuk ujjhosszúságú darabokra. Mossuk meg a citromot,és reszeljük le a héját. A cukorral, a vízzel, a fahéjcsővel és a rebarbarával együtt tegyük egy lábasba. Főzzük alacsony hőfokon kb. 10 percig.

Közben öblítsük le a zselatint, és áztassuk be forró vízbe. Vegyük ki a fahéjdarabkát a lábasból. Keverjük a rebarbarához a zselatint, majd szitán törjük át és hűtsük be.

Verjünk a tejszínből kemény habot, és mielőtt a rebarbarapüré szilárdulni kezd, 3 evőkanálnyi híján keverjük hozzá.

Keverjük össze a maradék tejszínhabot az őrölt fahéjjal. Töltsük nyomózsákba, és díszítsük vele a rebarbarakrémet.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK: A rebarbara savanyú ízét gyömbérrel, fahéjjal vagy narancslével enyhíthetjük. Azonban a gyümölcssavak a rebarbarát különösen alkalmassá teszik arra, hogy zsíros és nehéz étkezés után desszertnek fogyasszuk.


További Szezon kategóriák

Tejszínes rebarbarakrém

Tejszínes rebarbarakrém

A rebarbara az egyik legkorábbi tavaszi zöldség. Csak a húsos levélszárait használjuk fel, amelyek június után már nem alkalmasak fogyasztásra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés