Tejszínes rókagombás tészta recept

Tejszínes rókagombás tészta
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1931

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Imádom a rókagombát, és számtalan ételt készítek belőle. Érdemes kipróbálni, nem kell hozzá sok gomba.

4 személyre

  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg fagyasztott rókagomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2.5 dl tejszín
  • só, bors
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 2 ág friss oregánó
  • 30 dkg tricolor fusilli Panzani olasz tészta,
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán

Elkészítés

Az olajat melegítsük meg egy serpenyőben. A hagymát vágjuk apróra, majd az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a megmosott gombát. Amikor átforrósodott, öntsük rá a bort, és vegyük nagyobbra a lángot, míg az alkohol elillan. Ezután közepes lángon adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk.

Amikor a gomba megpuhul vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt. A tűzhelyre visszatéve főzzük mártás sűrűségűre. Közben egy nagyobb fazékban tegyünk fel vizet forrni a tésztának. Sózzuk és főzzük ki. Melegen keverjük össze a mártással, frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.


Tejszínes rókagombás tészta recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes rókagombás tészta

Tejszínes rókagombás tészta

Imádom a rókagombát, és számtalan ételt készítek belőle. Érdemes kipróbálni, nem kell hozzá sok gomba.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés