Tejszínes tökfőzelék recept

Tejszínes tökfőzelék
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
marcello

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
5854

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tökfőzeléknek néz ki, de akár hívhatnánk töksalátának is, hiszen rántás nélkül készült.

4 személyre

  • 1 db kisebb (zsenge) tök
  • 1 db fej hagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek borecet
  • 1 csokor kapor
  • fehérbors
  • 1 tk currypor (opcionális)

Elkészítés

A meghámozott tököt félbevágom, és egy kanállal kiszedem a magokkal teli közepét. Az így kapott tökkenukat nagy lyukú reszelőn lereszelem, és félreteszem. Egy fej hagymát felaprítok, nem kockára, hanem csak vékony félszeletekre, majd vaj és olaj keverékén pár perc alatt megfonnyasztom. Ezután a lereszelt tököt hozzáadom a hagymához és közepes lángon néhai keverés mellett pár percig párolom. Fűszerezem, hozzáadom az ecetet, majd felöntöm tejszínnel és lassú tűzön addig kevergetem, amíg teljesen be nem sűrűsödik az anyag. A tejszín ilyen szintű lassú visszaforralása mellett rántásra ne is gondoljunk. Ha nagyon híg lenne a főzelék, akkor egy csapott evőkanálnyi liszttel és tejföllel még besűríthetjük. Kapor előtt még kóstolunk, és ha kell, sózunk vagy adunk még hozzá egy kevés ecetet. A végén pedig jöhet az íre a pont, a felaprított kapor!


Tejszínes tökfőzelék recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes tökfőzelék

Tejszínes tökfőzelék

Tökfőzeléknek néz ki, de akár hívhatnánk töksalátának is, hiszen rántás nélkül készült.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés