Tejszínes túrótorta recept

Tejszínes túrótorta
5 17

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
50318

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótatésztához:

  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 4 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • zsiradék a formához sütőpapír
  • 1 db citrom
  • 50 dkg zsíros túró
  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • porcukor
  • 6 lap színtelen zselatin

Elkészítés

Válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. Keverjük a tojássárgáját 2 evőkanál vízzel habosra (3 perc). Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük még 8 percig. Szórjuk bele a kukoricakeményítőt, a lisztet és a sütőport. Forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Tegyük a tésztát egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortasütőformába, és süssük kb. 30 percig. A kihűlt tésztát vágjuk el vízszintesen. Az alsó felét tegyük tálra és szorosan vegyük körül tortakarimával.

Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét. Áztassuk vízbe a zselatint, nyomkodjuk ki és olvasszuk fel vízfürdőben.

Keverjük össze a túrót, a cukrot, a citrom héját és levét. Öntsük hozzá a zselatint, és azzal is keverjük jól el. Verjünk a tejszínből kemény habot. Amikor a túró szilárdulni kezd, óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot. Kenjük a tortalapra. Helyezzük rá a tészta másik felét, és tegyük hidegre. Vegyük le róla a karimát, és szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C
Gáz: 3,4. fokozat

JÓ, HA TUDJUK
A zselatinlapokat egyszerűen feloldhatjuk, ha néhány percre vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Ezután a zselatint egy nagy merőkanálba tesszük, amelynek az alját forró vízbe érintjük. Természetesen a víznek nem szabad befolynia a kanálba.


Tejszínes túrótorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tejszínes túrótorta recepthez

Kovács Judit - 2012. november 06.
Sziasztok!Én a lap zseletin helyett por használtam és így is jó lett!Egyébként nagyon finom a torta!Üdv:Judit
Margo Kovacs - 2012. július 25.
Ezt kifogom próbálni de én egy piskóta lapot sütök mert nem vagyon híve a boltban kapható tészta alapokhoz.Én a házi készítésüt szeretem:
elsbeta - 2012. február 25.
Nekem nagyon kevésnek tűnik a 2 tojás......:O A másik,hogyha pl. margarinnal elkevered a túrót,mint a Mirinda szeletnél,akkor nem kell bele zselatin.Utána még mindig bele lehet forgatni a tejszínhabot!A kukorica keményítőröl pedig:én is csináltam már úgy sütit,hogy írták és kihagytam,mert épp nem volt,majd miután vettem,csináltam azzal is.Őszintén megmondom semmi különbség nincs. Lányok egy kis kreativitááááás....:)Amúgy szép a süti!!!Üdv.
iscram - 2012. február 25.
Sokszor csinálom ezt a tortát és én zselatinfixet szoktam belerakni, ugyanolyan jó! Sőt, én gyümölcsöt is teszek ebbe a túróskrémbe. Nagyon finom!
Szilvia - 2012. február 25.
engem is érdekelne, amit Tünde is kérdezett, hogy helyettesíthető a zselatin lap por állagú zselatinnal? Lapot nem találok sose boltokba. köszi a választ! nagyon szép a süti!
niky - 2011. november 14.
köszike:-) odáig nem jutottam h el is olvassam :-D
thumb
vajdamarta - 2011. október 31.
Nicky, az étkezési keményítő dobozán ez áll: Összetevők: kukoricakeményítő...
niky - 2011. október 31.
nekem az lenne a kérdésem hogy a kukoricakeményítő helyett nem jo a sima étkezési keményitő? köszönöm
Tünde - 2011. augusztus 17.
Sziasztok! Csupán annyi kérdésem lenne, hogy a zselatinlap nem helyettesíthető normál, por állagú zselatinnal?