Tejszínes túrótorta

Tejszínes túrótorta
12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótatésztához:

  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 4 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • zsiradék a formához sütőpapír
  • 1 db citrom
  • 50 dkg zsíros túró
  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • porcukor
  • 6 lap színtelen zselatin
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. Keverjük a tojássárgáját 2 evőkanál vízzel habosra (3 perc). Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük még 8 percig. Szórjuk bele a kukoricakeményítőt, a lisztet és a sütőport. Forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Tegyük a tésztát egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortasütőformába, és süssük kb. 30 percig. A kihűlt tésztát vágjuk el vízszintesen. Az alsó felét tegyük tálra és szorosan vegyük körül tortakarimával.

Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét. Áztassuk vízbe a zselatint, nyomkodjuk ki és olvasszuk fel vízfürdőben.

Keverjük össze a túrót, a cukrot, a citrom héját és levét. Öntsük hozzá a zselatint, és azzal is keverjük jól el. Verjünk a tejszínből kemény habot. Amikor a túró szilárdulni kezd, óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot. Kenjük a tortalapra. Helyezzük rá a tészta másik felét, és tegyük hidegre. Vegyük le róla a karimát, és szórjuk meg porcukorral.