Tejszínes zellerkrémleves recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Szerintem mindig jól esik egy finom, krémes, meleg leves. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a tejszínes zellerkrémleves. (Természetesen nem zacskós levesről van szó ;) Egészséges, laktató és kihagyhatatlan. Én gyakran főzöm a családomnak, mert mi imádjuk! Íme a recept, ahogy én szoktam elkészíteni!
- 1 db nagyobb zellergumó
- 2 db burgonya
- 1 db leveskocka (tyúkhús)
- 200 ml főzőtejszín (Milli)
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- ételízesítő (ízlés szerint)
- levesgyöngy
Elkészítés
1. A zellert és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra felvágjuk. Kb. 1,5 l vízzel felöntjük, majd sózzuk és beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, míg a zeller meg nem puhul.
2. Mikor a zeller megpuhult botmixerrel összeturmixoljuk és hozzá öntjük a főzőtejszínt, majd ízlés szerint fűszerezzük az őrölt borssal és az ételízesítővel. Végül pár percre összeforraljuk az egészet.
3. Melegen, levesgyönggyel tálaljuk!