Tejszínes zöldborsó krémleves recept

Tejszínes zöldborsó krémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1114

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tejszínes zöldborsó krémlevest készítünk aminek előnye, hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.

4 személyre

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg zöldborsó
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 1 liter csirkehúsalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál margarin
  • bors
  • 5 dkg eidami füstöltsajt reszelve
  • 5 dkg sümegi sonkaszelet felcsíkozva
  • 1 csipet szerecsendió reszelve

Elkészítés

A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük 15 percig. Amíg fő a borsó a felcsíkozott sonkát rakjuk bele egy serpenyőbe, egy kevés margarinnal pirítsuk meg.

A levest turmixoljuk össze, 2 dl főzőtejszínt öntsünk bele. Ezzel egyet forraljunk még, sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót és máris tálalhatjuk a levest.

Betétnek reszelt sajtot és sonkacsíkot tehetünk a levesbe.


Tejszínes zöldborsó krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes zöldborsó krémleves

Tejszínes zöldborsó krémleves

Tejszínes zöldborsó krémlevest készítünk aminek előnye, hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés