Tejszínes zöldborsó krémleves recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Tejszínes zöldborsó krémlevest készítünk aminek előnye, hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.
- Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg zöldborsó
- 0.5 fej vöröshagyma
- 1 liter csirkehúsalaplé
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál margarin
- bors
- 5 dkg eidami füstöltsajt reszelve
- 5 dkg sümegi sonkaszelet felcsíkozva
- 1 csipet szerecsendió reszelve
Elkészítés
A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük 15 percig. Amíg fő a borsó a felcsíkozott sonkát rakjuk bele egy serpenyőbe, egy kevés margarinnal pirítsuk meg.
A levest turmixoljuk össze, 2 dl főzőtejszínt öntsünk bele. Ezzel egyet forraljunk még, sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót és máris tálalhatjuk a levest.
Betétnek reszelt sajtot és sonkacsíkot tehetünk a levesbe.
Tejszínes zöldborsó krémleves recepthez kapcsolódó receptek
Tejszínes zöldborsó krémleves
Tejszínes zöldborsó krémlevest készítünk aminek előnye, hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.