Tejszínhabos képviselőfánk recept

Tejszínhabos képviselőfánk
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
4544

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A képviselőfánkot előre megsüthetjük és lefagyaszthatjuk. Így a süteményt bármikor gyorsan elkészíthetjük: csak felengedjük, kicsit megmelegítjük, és tetszés szerint megtöltjük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet cukor
  • 1 db citrom
  • 0.5 kiskanál őrölt vanília
  • 4 db nagy tojás
  • 1 csipet só
  • 7 dkg vaj
  • 0.5 evőkanál habtejszín

A töltelékhez:

  • 20 dkg habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 kiskanál őrölt vanília
  • porcukor a beszóráshoz

Elkészítés

Megmossuk a citromot, és szárazra töröljük. A héja felét finomra lereszeljük. A vajat és a cukrot 2,5 dl vízzel felforraljuk. A lisztet egyszerre beleszórjuk. Állandó keverés mellett addig sűrítjük, amíg a massza elválik az edény aljától, amelyen közben vékony, fehér hártyaréteg keletkezik.

Levesszük a lábast a tűzről, és az égetett tésztát kissé hűlni hagyjuk. Kézi mixer habverőjével, egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Közben a vaníliát, a reszelt citromhéjat és a cukrot is hozzákeverjük. A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük.

Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A tésztát nyomózsákba töltjük, amelyre csillag formájú nyílással ellátott fúvókát teszünk, és 12 rózsát nyomunk a tepsibe. A tojássárgáját a tejszínnel kikeverjük, és bekenjük vele a képviselőfánkokat. 35–40 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük a sütőből,és süteményes rácson kihűtjük, majd a fánkokat középen félbevágjuk.

A töltelékhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A porcukrot és a vaníliát hozzákeverjük. A habot a felvágott képviselőfánkokba töltjük, és a fánkokat porcukorral meghintjük.


Tejszínhabos képviselőfánk recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínhabos képviselőfánk

Tejszínhabos képviselőfánk

A képviselőfánkot előre megsüthetjük és lefagyaszthatjuk. Így a süteményt bármikor gyorsan elkészíthetjük: csak felengedjük, kicsit megmelegítjük, és tetszés szerint megtöltjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés