Téli erdő torta recept

Téli erdő torta
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
5022

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Evőerdő - finom fák a tortán!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2.5 dl tejföl
  • 12 dkg fehér csokoládé
  • 11 dkg puha vaj
  • 18 dkg cukor
  • 22 dkg liszt
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 3 db tojás

A vajas krémhez:

  • 30 dkg vaj
  • 17.5 dkg porcukor

A citromkrémhez:

  • 3 db tojás
  • 80 ml citromlé
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 1 evőkanál vaj
  • 15 dkg cukor

A díszítéshez:

  • fehér csokoládé
  • porcukor a tetejére

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Két kb. 23 cm átmérőjű sütőforma aljába sütőpapírt terítünk.

A tejfölt felforrósítjuk, a csokoládéra öntjük, és alaposan elkeverjük. A vajat és a cukrot 3-4 perc alatt krémessé keverjük, és folyamatosan kevergetve egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

Ezután felváltva kanalanként hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a csokoládés masszát, és gyorsan összekeverjük. A tésztát a formákba öntjük, és 20-25 percre betesszük a sütőbe.

Ha megsült, 10 percig hagyjuk a formában hűlni, utána kivesszük, óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt, és megvárjuk, míg teljesen ki nem hűl. Ezután mindkét tortalapot félbevágjuk, így négy tésztaréteget kapunk.

A citromkrémhez vízgőz fölött a tojást, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat összeforraljuk, és ha már tejföl sűrűségű, levesszük a tűzről, és a vajat kis darabokban hozzákeverjük

A vajas krémhez a vajat a cukorral alaposan összekeverjük, majd a negyedét az első tésztalapra kenjük. A vajas krém tetejére simítunk egy vékony réteg citromkrémet, majd következik a második tésztalap. Ezt és a harmadikat is ugyanúgy megkenjünk a vajas krémmel, majd a citromkrémmel, végül ráhelyezzük a negyedik lapot.

A negyedik tésztalapra először a citromkrémet simítjuk rá, és utána következik a maradék vajas krém, amivel a torta tetejét és az oldalát is bekenjük.

A tortát díszítő fenyőfák elkészítéséhez először papírra sötét filccel fenyőfákat rajzolunk, majd felolvasztjuk a fehér csokoládét. Zsír- vagy sütőpapírt helyezünk a megrajzolt fenyőkre, és az átlátszó vonalak mentén egy ecset segítségével felkenjük rájuk a csokoládét. Az így kapott fenyőket hagyjuk 1-2 óra alatt megdermedni, majd a papírról leszedve óvatosan elhelyezzük őket a tortán.

Tálalás előtt a tortát a „havas tájhoz” gazdagon megszórjuk porcukorral. A sütemény köré egy átlátszó vagy fehér ajándékszalagot köthetünk.

A receptet beküldte: Molnár Henriett, Szombathely


Téli erdő torta recepthez kapcsolódó receptek

Téli erdő torta

Téli erdő torta

Evőerdő - finom fák a tortán!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Téli erdő torta recepthez

csücsök - 2013. március 21.
Jól néz ki,elkészítem!
csücsök - 2013. március 21.
Jól néz ki,elkészítem!
pirosbacsi - 2009. május 07.
Kipróbáltam mekünk ízlett! Köszönöm a receptet!