Téli gyümölcstorta recept

Téli gyümölcstorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1317

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg rama + a formába
  • 9 dkg barna cukor
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 2 db tojás
  • 2 kiskanál vaníliakivonat

A töltelékhez:

  • 1 db alma
  • 8 dkg szárított áfonya
  • 12 dkg mazsola
  • 7 dkg szeletelt mandula
  • 3 dkg narancs és citromhéj
  • 0.6 dl brandy
  • 9 dkg barna cukor + a tetejére
  • 6 dkg rama
  • 1 db tojássárgája
  • porcukor a díszítséhez

Elkészítés

A lisztet a kockákra vágott Ramával, a cukorral és a gyömbérrel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, korongokká lapítjuk, majd műanyag fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

Az almát lereszeljük, majd az áfonyával, a mazsolával, a mandulával, a citrushéjakkal, a brandyvel, a cukorral és a Ramával kis lángon (néha megkeverve) addig főzzük, míg a gyümölcsök meg nem puhulnak, és a folyadék el nem párolog (8-10 perc). Ezután félretesszük hűlni.

Az egyik adag tésztát két sütőpapír között 3 mm vékonyságúra nyújtunk, majd egy Ramával kikent 22 cm-es sütőformába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, majd kb. 10 percre a hűtőbe tesszük.

Ezután letakarjuk sütőpapírral, megszórjuk babbal, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után eltávolítjuk a nehezéket és a papírt, a tésztát további 5 percig sütjük, majd megtöltjük a gyümölcsös keverékkel.

A tészta másik felét két sütőpapír között 3 mm vékonyságúra nyújtjuk, majd csillagformával csillagokat szaggatunk belőle, és a töltelék tetejére rendezzük. Megkenjük az enyhén felvert tojássárgájával, megszórjuk barna cukorral, és 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve félretesszük hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.


Téli gyümölcstorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés