Téli tésztasaláta recept
Beküldő: molnarbela55 Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ez a tésztasaláta még a borongós téli napokon is színt és vitamint visz az életünkbe.
- 1 ek mustár
- 3 ek étolaj
- 545 g vörös bab konzerv
- 375 g natúr joghurt
- 200 g Gouda sajt
- 200 g füstölt főtt tarja
- 1 ek ecetes reszelt torma
- 2 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 db lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 400 g széles metélt tészta
- 1 kk só
Elkészítés
A lila hagymát, a paprikát és a tarját vékony körszeletekre vágjuk, 4-4 szeletet félreteszünk a díszítésre, majd a maradékokat felkockázzuk. A fokhagymát apróra vágjuk.
A joghurtban elkeverjük a lisztet. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A snidlinget ollóval összevágjuk. 2 ek étolajon átforgatjuk a hagymát, a paprikát és a tarját, majd hozzáadjuk a babot, joghurtot, mustárt, fokhagymát és a tormát. Ezt lassú tűzön 10 percig főzzük.
Másik edényben kifőzzük a tésztát a maradék étolajban egy csipet sóval. A tányérokon ízlésesen elrendezzük az ételt. Szórunk rá a sajtból, a snidlingből, majd teszünk rá paprikát és tarját is.