Téli tésztasaláta recept

Téli tésztasaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
molnarbela55

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
822

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a tésztasaláta még a borongós téli napokon is színt és vitamint visz az életünkbe.

4 személyre

  • 1 ek mustár
  • 3 ek étolaj
  • 545 g vörös bab konzerv
  • 375 g natúr joghurt
  • 200 g Gouda sajt
  • 200 g füstölt főtt tarja
  • 1 ek ecetes reszelt torma
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 400 g széles metélt tészta
  • 1 kk só

Elkészítés

A lila hagymát, a paprikát és a tarját vékony körszeletekre vágjuk, 4-4 szeletet félreteszünk a díszítésre, majd a maradékokat felkockázzuk. A fokhagymát apróra vágjuk.

A joghurtban elkeverjük a lisztet. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A snidlinget ollóval összevágjuk. 2 ek étolajon átforgatjuk a hagymát, a paprikát és a tarját, majd hozzáadjuk a babot, joghurtot, mustárt, fokhagymát és a tormát. Ezt lassú tűzön 10 percig főzzük.

Másik edényben kifőzzük a tésztát a maradék étolajban egy csipet sóval. A tányérokon ízlésesen elrendezzük az ételt. Szórunk rá a sajtból, a snidlingből, majd teszünk rá paprikát és tarját is.


Téli tésztasaláta recepthez kapcsolódó receptek

Téli tésztasaláta

Téli tésztasaláta

Ez a tésztasaláta még a borongós téli napokon is színt és vitamint visz az életünkbe.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés