Teljes kiőrlésű sárgarépás muffin - diabetikus recept recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Ha egészségesen táplálkozik, bátran kezdje sárgarépás muffinnal a napot. Ezt a pompás süteményt délutáni nassolnivaló gyanánt is bűntudat nélkül fogyaszthatja.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 6.5 dkg + 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 8 dkg nyírfacukor vagy eritritol
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj
- 0.5 kiskanál sütőpor
- 0.25 kiskanál szódabikarbóna
- 0.25 kiskanál só
- 5.5 dkg csökkentett zsírtartalmú margarin
- 2 evőkanál narancslé
- 2 evőkanálnyi felvert tojás
- 8.5 dkg reszelt sárgarépa
- 4 evőkanál mazsola
Elkészítés
Egy edényben összekeverjük a lisztet, a barna cukrot, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik, kisebb tálban felverjük a margarint, a narancslevet és a tojást (kb. 1 percig keverjük közepes sebességgel; a végeredmény ne legyen csomómentes), majd az első edény tartalmával lazán összedolgozzuk. Végül hozzáforgatjuk a sárgarépát és a mazsolát.
A főzőspray-vel bepermetezett muffinformákat félig töltjük az elkészült masszával. 180 °C-on 20-25 percig sütjük (ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán húzható ki, azt jelenti, elkészült). Mielőtt a muffinokat kivennénk a sütőformákból, 5 percig hűlni hagyjuk.
Tápértékadatok:
Adagonként 145 kalória, 5 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 22 mg koleszterin, 250 mg nátrium, 25 g szénhidrát, 2 g rost, 3 g fehérje