Teljes kiőrlésű zabos muffin - diabetikus sütemény recept

Teljes kiőrlésű zabos muffin - diabetikus sütemény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1143

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A teljes kiőrlésű liszt felhasználásával készült zabos muffint reggelire vagy esti nassolnivaló gyanánt is fogyaszthatjuk, mondjuk egy bögre forró kakaóval.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 9 dkg hagyományos zab
  • 13 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg nyírfacukor vagy eritritol
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 db tojás
  • 1.8 dl félzsíros tej
  • 4 evőkanál repceolaj
  • 1 kiskanál vaníliaaroma

Elkészítés

Egy kisebb tálban összedolgozzuk az első hat hozzávalót. Egy másik kis tálban a tojást felverjük a tejjel, az olajjal és a vaníliaaromával együtt, majd lazán összekeverjük az első edény tartalmával.

A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt formákat kétharmadig töltjük az elkészült masszával. 200 °C-on 15-17 percig sütjük (akkor van készen, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta). Mielőtt sütőrácsra helyeznénk, 5 percig a tepsiben pihentetjük a süteményeket. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 192 kalória, 7 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 37 mg koleszterin, 189 mg nátrium, 30 g szénhidrát, 2 g rost, 4 g fehérje.


Teljes kiőrlésű zabos muffin - diabetikus sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Teljes kiőrlésű zabos muffin - diabetikus sütemény

Teljes kiőrlésű zabos muffin - diabetikus sütemény

A teljes kiőrlésű liszt felhasználásával készült zabos muffint reggelire vagy esti nassolnivaló gyanánt is fogyaszthatjuk, mondjuk egy bögre forró kakaóval.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés