Teljes kiőrlésű zabos muffin - diabetikus sütemény recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A teljes kiőrlésű liszt felhasználásával készült zabos muffint reggelire vagy esti nassolnivaló gyanánt is fogyaszthatjuk, mondjuk egy bögre forró kakaóval.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 9 dkg hagyományos zab
- 13 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 20 dkg nyírfacukor vagy eritritol
- 5 dkg finomliszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 0.5 kiskanál só
- 2 db tojás
- 1.8 dl félzsíros tej
- 4 evőkanál repceolaj
- 1 kiskanál vaníliaaroma
Elkészítés
Egy kisebb tálban összedolgozzuk az első hat hozzávalót. Egy másik kis tálban a tojást felverjük a tejjel, az olajjal és a vaníliaaromával együtt, majd lazán összekeverjük az első edény tartalmával.
A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt formákat kétharmadig töltjük az elkészült masszával. 200 °C-on 15-17 percig sütjük (akkor van készen, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta). Mielőtt sütőrácsra helyeznénk, 5 percig a tepsiben pihentetjük a süteményeket. Melegen tálaljuk.
Tápértékadatok:
Adagonként 192 kalória, 7 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 37 mg koleszterin, 189 mg nátrium, 30 g szénhidrát, 2 g rost, 4 g fehérje.