Tempurában sült garnéla és zöldségek recept

Tempurában sült garnéla és zöldségek
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2461

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rák fátyolszövetben - szerénységbe burkolózó inyencség

4 személyre

  • 10 db ceruzabab
  • 10 db nagy fej shiitake gomba (kb. 35 dkg)
  • 1 fej nagy fehér hagyma
  • 12 db nagy garnélarák
  • 1.5 l étolaj a sütéshez
  • 25 dkg liszt
  • 1.5 evőkanál sütőpor
  • 2 evőkanál ázsiai szezámolaj
  • bors

Elkészítés

A megtisztított zöldbabot 30 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, majd szűrőkanállal azonnal átmerjük egy jéghideg vízzel teli tálba. Ezután leszűrjük, és konyhai papírtörlőn megszárítjuk. A gombák tönkjét levágjuk, a hagymát meghámozzuk, és 1 cm vastag karikákra vágjuk.

A garnélák páncélját (a farokrész kivételével) és bélcsatornáját eltávolítjuk. Húsukat a hasi oldalon több helyen kissé bemetsszük, egy vágódeszkán óvatosan kilapítjuk (hogy sütés közben ne kunkorodjanak össze), majd sózzuk, borsozzuk.

Egy nagyobb edénybe 10 cm-nyi olajat öntünk, és közepes lángon 165 °C-ra melegítjük. Közben habverővel összedolgozzuk a lisztet, a sütőport és a szezámolajat. Fokozatosan adagolva óvatosan hozzákeverünk 6 dl jéghideg vizet, de csak addig keverjük, amíg a liszt teljesen fel nem veszi a nedvességet. (Ne ijedjünk meg, ha a tészta csomós!)

A rákokat és a zöldségeket konyhai fogóval a tempuratésztába mártjuk, és az olajban – időnként megforgatva – aranysárgára sütjük (a zöldbabnak kb. másfél, a többi zöldségnek és a ráknak kb. 2 perc kell). A felesleges olajat konyhai papírtörlőn leitatjuk. Az olajat minden újabb adag előtt ismét 165 °C-ra melegítjük, és a tésztadarabkákat kiszedjük belőle.


Tempurában sült garnéla és zöldségek

Tempurában sült garnéla és zöldségek

Rák fátyolszövetben - szerénységbe burkolózó inyencség

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés