Tenger gyümölcsei ragu spagettivel recept

Tenger gyümölcsei ragu spagettivel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
639

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Olasz tésztaétel tengergyümölcseiből

4 személyre

  • 50 dkg tenger gyümölcsei
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 db olajbogyó
  • 1 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál osztrigaszósz
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 2 db paradicsom aprítva
  • 40 dkg trikolor spagetti
  • ízlés szerint só
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és az osztrigaszósszal, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, és az olajbogyót. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne legyen darabos. Enyhe sűrűsödés után szórjuk bele a tenger gyümölcseit. Forraljuk össze, a vajat a raguhoz adjuk, és ezzel kész. A mélyhűtött tenger gyümölcsei forrás után három-négy perc alatt elkészülnek, ha frissből dolgozunk ügyeljünk az eltérő puhulási időre!

Közben előírás szerint megfőzzük a tésztát, lehetőleg al dente maradjon és a raguval összeforgatva azonnal tálaljuk.


Tenger gyümölcsei ragu spagettivel recepthez kapcsolódó receptek

Tenger gyümölcsei ragu spagettivel

Tenger gyümölcsei ragu spagettivel

Olasz tésztaétel tengergyümölcseiből

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés