Tepertő recept

Tepertő
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
1158

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 kg liba vagy kacsaháj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • víz

Elkészítés

A hájat felkockázom. Én nagyobb darabokra szoktam (kb. 4×4 cm). Lábasba teszem, öntök alá egy kis vizet, beledobom a fokhagyma gerezdeket, és takarék lángon kisütöm. Több óra lesz, de megéri. Amikor aranybarna, a zsírt leszűrőm. A tepertőt friss kenyérrel, hagymával, kisfröccsel tálalom.


Tepertő recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tepertő recepthez

Vira - 2014. december 19.
Igy helyes!!!
Sphaerion - 2014. december 13.
Kedves VIRA!

Pedig a tepertő "leánykori" neve a töpörtyű. Arra utal, hogy a szalonna sülés közben töpörödik. Nem pedig teperedik, alapszava azonos a „töpörödik” ige „töpör-” tövével. A -tyú, -tyű képző gyakori, lásd szerkentyű, billentyű, szivattyú, fogantyú, pörgettyű, stb. A töpörtyűből akkor lett tepertő, amikor a tejfölből tejfel. Hiába van a tejnek föle és nem "fele". Az égnek álló haja ellenére a tepertő a töpörtyű affektálós változata és nyelvtani szempontból elég problémás.
Vira - 2014. december 11.
Égnek áll a hajam mikor azt hallom, hogy "TÖPÖRTYŰ" !!!

Ez viszont finom:-)