Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa
3.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
11807

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon kiadós és laktatós sütemény.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • csipetnyi cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg margarin
  • 1 kiskanál só
  • 25 dkg darált tepertő
  • kevés őrölt bors
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés

Az élesztőt a langyos cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, kend rá a ledarált tepertőt. Hintsd meg őrölt borssal, és hajtogasd össze, majd lapítsd el. A hajtogatást még 2-szer ismételd meg, közben mindig fél órát pihentetve.

Végül nyújtsd jó két ujjnyi vastagra, lisztezett késsel rácsozd be és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Felvert tojással kend meg előmelegített sütőben 200C-on 20-25 perc alatt megsütjük.


Tepertős pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa

Nagyon kiadós és laktatós sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés