Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ica46

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4064

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyerekkori kedvenc pogácsám volt. Édesanyám gyakran sütötte, mert könnyü és olcsó étel volt, Na meg laktató. Előnye hogy nem szárad ki mint a kelt tészták

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • tej amennyit a liszt felvesz
  • 2 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • 2 db tojás
  • 25 dkg tepertő

Elkészítés

Fél kg lisztből a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, beledagasztjuk a 25 dg tepertőt, amit előtte nyujtófával apróra törünk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, bekockázzuk a tetejét, majd felvert tojással megkenjük. Rózsaszinre sütjük.


Tepertős pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa

Gyerekkori kedvenc pogácsám volt. Édesanyám gyakran sütötte, mert könnyü és olcsó étel volt, Na meg laktató. Előnye hogy nem szárad ki mint a kelt tészták

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés