Tepertős lepény recept
Beküldő: Perák Mónika Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 5 dl tej
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 70 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
A töltelékhez:
- 20 dkg darált házi tepertő
- ízlés szerint só és bors
Hozzávalók a tészta tetejére:
- 1 evőkanál zsír
- ízlés szerint só
Elkészítés
A tejet felmelegítjük, belekeverjük a sót, cukrot, majd az élesztőt és meleg helyre tesszük, hogy felfusson. A kimért liszthez öntjük az élesztős tejet, az olajat és jól összedolgozzuk. Kétszer kelesztünk, minden kelesztés után jól átgyúrjuk a tésztát.
A téglalap alakura kinyújtott tésztára kenjük a tepertőkrémet, sózzuk, borsózzuk és hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét villával megszurkáljuk, zsírral megkenjük és sóval megszórjuk. Előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Felszeletelve még langyosan kínáljuk. Jó étvágyat kívánok. Perák Mónika
Tepertős lepény recepthez kapcsolódó receptek
Hozzászólások a(z) Tepertős lepény recepthez
Receptvarázs - 2012. január 11.









Perák Mónika - 2012. január 10.









Receptvarázs - 2010. december 06.








