Tepsiben sült kukorica sült baconnel és hagymával recept

Tepsiben sült kukorica sült baconnel és hagymával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
70

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kukoricagratin!

4 személyre

  • 3 szelet rusztikus kenyér
  • 6 szelet bacon
  • 5 dkg liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 db lila hagyma
  • 1 dl olaj
  • 6 szál újhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 doboz konzervkukorica
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál kukoricadara
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kenyérhéjat levágjuk, a kenyeret apró darabokra tépkedjük, és a sütőben megpirítjuk.

Az apróra vágott bacont ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a zsírt. A kisült zsírból 2 evőkanálnyit félreteszünk.

A lisztet egy mélyebb edénybe szitáljuk, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a karikára vágott lila hagymát.

Az olajat felforrósítjuk, a hagymakarikákat aranybarnára sütjük benne, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat.

A pirított kenyeret összekeverjük a baconnel, a hagymakarikákkal és 2 apróra vágott újhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.

A vajat a félretett zsírral együtt megolvasztjuk, és az apróra vágott vöröshagymát 6 percig pároljuk benne.

Hozzáadjuk a kukoricát, további 5 percig pároljuk, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Forralni kezdjük, majd a kukoricadarát hozzáadva 3 perc alatt beforraljuk.

A tűzről levéve hozzáadjuk a sajtot és a maradék apróra vágott újhagymát, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló edényben 25 percig sütjük. A lila hagymás keverékkel megszórva tálaljuk.


Tepsiben sült kukorica sült baconnel és hagymával recepthez kapcsolódó receptek

Tepsiben sült kukorica sült baconnel és hagymával

Tepsiben sült kukorica sült baconnel és hagymával

Kukoricagratin!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés