Tepsiben sült kukorica sült baconnel és hagymával

Tepsiben sült kukorica sült baconnel és hagymával

Kukoricagratin!

4 személyre

  • 3 szelet rusztikus kenyér
  • 6 szelet bacon
  • 5 dkg liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 db lila hagyma
  • 1 dl olaj
  • 6 szál újhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 doboz konzervkukorica
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál kukoricadara
  • 10 dkg reszelt sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kenyérhéjat levágjuk, a kenyeret apró darabokra tépkedjük, és a sütőben megpirítjuk.

Az apróra vágott bacont ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a zsírt. A kisült zsírból 2 evőkanálnyit félreteszünk.

A lisztet egy mélyebb edénybe szitáljuk, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a karikára vágott lila hagymát.

Az olajat felforrósítjuk, a hagymakarikákat aranybarnára sütjük benne, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat.

A pirított kenyeret összekeverjük a baconnel, a hagymakarikákkal és 2 apróra vágott újhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.

A vajat a félretett zsírral együtt megolvasztjuk, és az apróra vágott vöröshagymát 6 percig pároljuk benne.

Hozzáadjuk a kukoricát, további 5 percig pároljuk, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Forralni kezdjük, majd a kukoricadarát hozzáadva 3 perc alatt beforraljuk.

A tűzről levéve hozzáadjuk a sajtot és a maradék apróra vágott újhagymát, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló edényben 25 percig sütjük. A lila hagymás keverékkel megszórva tálaljuk.