Tepsis burgonya recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A családunk egyik nagy kedvence a tepsis krumpli.
- 0.5 kg burgonya
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 szelet kolozsvári szalonna
- 2 szelet sonka
- 2 evőkanál mangalica zsír
- só
- őrölt pirospaprika
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, vastagabb karikára vágjuk, és sóval enyhén megpergetjük. Vigyázzunk a sózással, mert a füstölt húsok is sósak! Egy jénai tepsit vastagabban kikenünk egy evőkanál fagyos zsírral, és a burgonya felét elterítjük benne. Erre sorakoztatjuk a felkarikázott kolbászt, majd betakarjuk a maradék burgonyával. Rákerül a kakastaréjra bevagdosott szalonna, és két szelet sonka. A szalonnát és a sonkát is átkenjük fagyos zsírral. Fóliával lefedve kezdjük el sütni.
Amikor a burgonyánk puha, akkor fólia nélkül szép ropogósra sütjük a húsokat, addigra a burgonyánk is megpirul. Többször meg kell forgatni a húst, hogy szép és jó legyen. Csemegeuborkával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!