Tepsis csirke krumplival és póréval recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 65 perc
Megnézték: |
Köret és hús egyben - tepsis hús!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 70 dkg burgonya
- 5 dkg vaj + a tepsibe
- 10 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- 6 ág kakukkfű + a tetejére
- 40 dkg főtt csirkehús
- só, bors
- 4 dl csirkealaplé
- 10 dkg reszelt sajt (gruyère vagy cheddar)
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A karikára vágott krumplit forró sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
A vaj felét felhevítjük, ropogósra pirítjuk benne a bacont, majd hozzáadjuk a maradék vajat, az összezúzott fokhagymát, a felkarikázott pórét és a kakukkfüvet, és lassú tűzön, sütőpapírral letakarva 10 percig pároljuk.
Egy kivajazott tepsibe egy réteg krumplit teszünk, arra egy adag pórés keveréket kanalazunk, majd egy réteg húst fektetünk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A rétegezést addig ismételjük, míg a hozzávalók engedik. (A legfelső sor krumpli legyen!)
Ráöntjük az alaplét, majd megszórjuk a sajttal és még egy kevés kakukkfűvel, majd 20-25 perc alatt készre sütjük. (Ha a teteje túlzottan pirulni kezdene, fedjük le alufóliával!)