Tepsis csirke sült zöldségekkel recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
- 1 db egész csirke 8 darabra vágva (kb. 1.75 kg)
- 16 db kis szemű burgonya nagy darabokra vágva
- 1 db cukkini nagy darabokra vágva
- 1 db sütőtök nagy darabokra vágva
- 22 dkg bébirépa
- 1 fej fokhagyma, burka fellazítva, kemény felső része levágva
- 2 db babérlevél
- 0.5 teáskanál szárított zsálya
- 0.5 teáskanál szárított kakukkfű
- 0.75 teáskanál só
- csipetnyi frissen őrölt bors
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés
A sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozaton) előmelegítjük. A feldarabolt csirkét nagy tepsibe rakjuk, köréje a zöldségeket, a fokhagymát és a babérlevelet. Mindezt meghintjük a szárított zöld fűszerekkel, sóval, borssal, majd rácsorgatjuk az olajat, hogy egyenletesen bevonjon mindent (ehhez kicsit rázzuk össze a tepsit).
1 óra 15 percre a sütőbe tesszük. Közben 15 percenként megforgatjuk a húsokat, és átkeverjük a zöldségeket is, amíg minden aranybarnára és ropogós-omlósra nem sül.
A húst tálalótányérra, a zöldségeket tálba szedjük. A babérlevelet eldobhatjuk. A sült fokhagymagerezdekből a zöldségekre nyomjuk a puhára sült velőt, és alaposan összeforgatjuk. A csirkét az így ízesített zöldségekkel tálaljuk.
Adagonként: 744 kcal (3116 kJ), 48 g fehérje, 41 g zsiradék (ebből 11 g telített zsírsav), 47 g szénhidrát (ebből 6 g cukor), 653 mg nátrium, 9 g rost