Tepsis csirke zöldségekkel, Alfredo szósszal recept

Tepsis csirke zöldségekkel, Alfredo szósszal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
5912

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az Alfredo-szósz eredetileg vajból és parmezánból állt, de ma már tejszínnel is készítik. Nevét egy római vendéglősről, Alfredo Di Lelióról kapta.

4 személyre

  • 1.25 dl tej
  • 40 dkg főtt csirke vagy pulyka
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 10 dkg szeletel sült paprika
  • 3 dkg pirított szeletelt mandula
  • 1 evőkanál csíkokra vágott bazsalikom
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 8 dkg zsemlemorzsa

Az Alfredo-szószhoz:

  • 0.5 evőkanál olaj
  • 0.5 db mogyoróhagyma
  • 1.25 dl tejszín
  • 6 dkg vaj
  • só, bors
  • 9 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

A szószhoz az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajban, majd felöntjük a tejszínnel.

Hozzáadjuk a vajat, addig kevergetjük, míg fel nem olvad, majd sózzuk, borsozzuk, és a tűzről levéve belekeverjük a parmezánt.

A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. Az Alfredo-szószt és a tejet összekeverjük, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, a borsót, a paprikát, a mandulát és a bazsalikomot, és lefedve 30 percig sütjük.

Ekkor átkeverjük, megszórjuk a vajjal elkevert zsemlemorzsával, és további 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


Tepsis csirke zöldségekkel, Alfredo szósszal recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis csirke zöldségekkel, Alfredo szósszal

Tepsis csirke zöldségekkel, Alfredo szósszal

Az Alfredo-szósz eredetileg vajból és parmezánból állt, de ma már tejszínnel is készítik. Nevét egy római vendéglősről, Alfredo Di Lelióról kapta.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés