Tepsis csirke zöldségekkel, Alfredo szósszal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Az Alfredo-szósz eredetileg vajból és parmezánból állt, de ma már tejszínnel is készítik. Nevét egy római vendéglősről, Alfredo Di Lelióról kapta.
- 1.25 dl tej
- 40 dkg főtt csirke vagy pulyka
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- 10 dkg szeletel sült paprika
- 3 dkg pirított szeletelt mandula
- 1 evőkanál csíkokra vágott bazsalikom
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 8 dkg zsemlemorzsa
Az Alfredo-szószhoz:
- 0.5 evőkanál olaj
- 0.5 db mogyoróhagyma
- 1.25 dl tejszín
- 6 dkg vaj
- só, bors
- 9 dkg reszelt parmezán
Elkészítés
A szószhoz az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajban, majd felöntjük a tejszínnel.
Hozzáadjuk a vajat, addig kevergetjük, míg fel nem olvad, majd sózzuk, borsozzuk, és a tűzről levéve belekeverjük a parmezánt.
A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. Az Alfredo-szószt és a tejet összekeverjük, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, a borsót, a paprikát, a mandulát és a bazsalikomot, és lefedve 30 percig sütjük.
Ekkor átkeverjük, megszórjuk a vajjal elkevert zsemlemorzsával, és további 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tepsis csirke zöldségekkel, Alfredo szósszal recepthez kapcsolódó receptek
Tepsis csirke zöldségekkel, Alfredo szósszal
Az Alfredo-szósz eredetileg vajból és parmezánból állt, de ma már tejszínnel is készítik. Nevét egy római vendéglősről, Alfredo Di Lelióról kapta.