Tepsis krumpli póréhagymával

Tepsis krumpli póréhagymával

Csak ők ketten - meg a parmezán!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db burgonya
  • 2 db póréhagyma
  • 5 dkg vaj + a sütőedénybe
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • 2 evőkanál frissen aprított kakukkfű + 1-2 ág a tetejére
  • só, frissen őrölt bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A krumplit és a pórét vékony karikákra vágjuk, összekeverjük a megolvasztott vajjal, a parmezánnal és a kakukkfűvel, majd sózzuk, borsozzuk, és egy vékonyan kivajazott hőálló edénybe rendezzük.

Tetejére kakukkfűágakat helyezünk, majd alufóliával letakarva a sütőbe tesszük. A fóliát 35 perc után eltávolítjuk, és az ételt további 20 percig sütjük, míg a hozzávalók teljesen át nem sülnek.