Tepsis narancsos kacsa vele sült krumplival recept

Tepsis narancsos kacsa vele sült krumplival
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3219

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


2 személyre

  • 1 db egész kacsa szétbontva (szárny nélkül)
  • 2 kiskanál borókabogyó
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 db narancs héja (zöldséghámozóval lehántva)
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 0.8 dl portói bor
  • 10 db babérlevél
  • 1 kg újburgonya
  • só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A kacsát a borókabogyóval, a hámozatlan, enyhén összetört fokhagymával, a narancshéjjal, a cukorral, a portóival és a babérlevelekkel együtt egy tálba helyezzük, és lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.

A félbevágott újkrumplikat egy tepsibe rendezzük, a kacsát bőrével lefelé a tetejére fektetjük és meglocsoljuk a marináddal. Sózzuk, borsozzuk, 25-30 percig sütjük, majd a kacsát megfordítjuk, és további 25-30 perc alatt készre sütjük.


Tepsis narancsos kacsa vele sült krumplival recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis narancsos kacsa vele sült krumplival

Tepsis narancsos kacsa vele sült krumplival

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tepsis narancsos kacsa vele sült krumplival recepthez

thumb
Receptvarázs - 2016. december 19.
Kedves Vénasszony, a marinád az a pác, amibe a kacsát tesszük 1 órára. Itt a marinád, vagy a pác ebből áll: borókabogyó, a hámozatlan, enyhén összetört fokhagyma, narancshéj, cukor, portói és a babérlevelek. Jó készülődést! receptvarázs
vénasszony - 2016. december 16.
Mi az a marinád?